Opened 6 months ago

Closed 3 months ago

#1074 closed System Defect (deferred)

No Sound System detected in Jitisi 2.3.0.build.by.SVN on 10.0-RELEASE-p4

Reported by: neophyte Owned by: ken
Priority: major Milestone:
Component: System Configuration Version: 10.0-RELEASE
Keywords: audio system, Jitisi, Linphone, Skype Cc: trac-bugs@…

Description

Bug description:
Using Jitisi 2.3.0.build.by.SVN on 10.0-RELEASE-p4 no audio system is being found.

Additional steps taken after problem has been noticed first time:
I)pkg install pulseaudio
II)System update yesterday. Current installed version pulseaudio=5.0

Result:
Problem persists

Remarks:
Audio system problem in these additional applications observed: Linphone 3.2.1 and Skype (Beta) 2.1.0.81. Test call only delivers the callee's audio. The caller's audio is not being transmitted.

Change History (3)

comment:1 Changed 5 months ago by neophyte

Jitisi is a typo. I mean Jitsi.

Regarding Linphone: After having set mixer mic 100 also the caller's voice can be heard. Linphone 3.2.1 on PCBSD 10.0-RELEASE-p4 lacks video codecs. No video input device is being found.

Regarding Skype (Beta) 2.1.0.81: Set audio to oss (oss) and problem disappeared.

Last edited 5 months ago by neophyte (previous) (diff)

comment:2 Changed 3 months ago by joshms

  • Owner set to ken

comment:3 Changed 3 months ago by kenmoore

  • Resolution set to deferred
  • Status changed from new to closed

Please re-test with the newer Jitsi pkg (2.3 on the "Edge" package set). A few other Jitsi bugs were fixed upstream in this version and it will probably fix this issue for you as well.

Note: See TracTickets for help on using tickets.