Opened 7 years ago

Closed 7 years ago

#19 closed System Defect (fixed)

Problem with Polish characters in default fonts

Reported by: Derbeth Owned by:
Priority: major Milestone:
Component: System Configuration Version: 1.4-DEV / 1.4-BETA
Keywords: fonts Cc:

Description

After fresh install of 1.4RC with Polish language set, all texts are defected (on login screen, K Menu, window titles, desktop). Default fonts are missing some Polish characters. Both default Sans Serif and installed Bitstream Vera don't include these characters. DejaVu? font handles these characters, but its look is unacceptable.

Attachments (5)

pcbsd-login screen.png (175.5 KB) - added by Derbeth 7 years ago.
Login screen with Polish language set
pcbsd-firstboot.png (156.3 KB) - added by Derbeth 7 years ago.
Look of the system after first boot (Polish language set)
pcbsd-fonts.png (91.2 KB) - added by Derbeth 7 years ago.
Default fonts
pcbsd-bitstream.png (88.3 KB) - added by Derbeth 7 years ago.
Defects in Bitstream Vera
pcbsd-dejavu.png (68.6 KB) - added by Derbeth 7 years ago.
Defects in DejaVu? font

Download all attachments as: .zip

Change History (7)

Changed 7 years ago by Derbeth

Login screen with Polish language set

Changed 7 years ago by Derbeth

Look of the system after first boot (Polish language set)

Changed 7 years ago by Derbeth

Default fonts

Changed 7 years ago by Derbeth

Defects in Bitstream Vera

Changed 7 years ago by Derbeth

Defects in DejaVu? font

comment:1 in reply to: ↑ description Changed 7 years ago by Derbeth

What's worth noting, such problem does not appear in the installer.

comment:2 Changed 7 years ago by kris

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from new to closed

Fixed it here, turns out its the bitstream-vera port which is causing the problem. Removing it seems to have solved the problem here, and I don't see any DejaVu? corruption as well now. I'll have this fixed for Tonight's ISO (Friday)

Note: See TracTickets for help on using tickets.